Тинейджъри ще могат да ползват LinkedIn от септември

Социалната мрежа лансира и новата услуга University Pages

76 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Бизнес социалната мрежа LinkedIn ще стане достъпна за ученици от 12 септември, с което компанията цели привличането на по-млади потребители, предаде Reuters.

Социалната мрежа лансира и новата услуга University Pages, чрез която студентите на даден университет ще могат да се свързват към мрежата на учебното заведение в LinkedIn. Така ще научават за различни събития и новини, свързани с определено учебно заведение и ще поддържат контакт с колеги и учители.

Според LinkedIn от услугата University Pages ще могат да се възползват и най-младите потребители на социалната мрежа. Чрез нея те ще могат да разглеждат страниците на различни университети, да разберат повече за тях и дори да изградят полезна мрежа от контакти. Това би било от изключителна полза при бъдещ избор на университет.

Социалната мрежа има за цел да направи процеса по избирането на университет по лек и забавен за младежите, които започват подготовката си за влизане във висше учебно заведение от ранна възраст, поради засилената в последните години конкуренция.

В новата услуга на LinkedIn вече са взели участие 200 университета в цял свят, като предстои включването на още много висши учебни заведения.

Долната възрастова граница за ползване на LinkedIn ще варира в зависимост от местонахождението на потребителите й. За потребителите в САЩ, Германия, Испания, Австралия и Южна Корея тя ще е 14 години, за Холандия - 16, за Китай - 18, а за всички други държави - 13 години.

Подкрепи Economic.bg