"Топлофикация София" плати на "Булгаргаз"

До края на седмицата ще бъдат преведени общо 337 млн. лв.

От началото на юни "Топлофикация София" е изплатила 9,6 млн. лв. текущи задължения към "Булгаргаз", съобщиха от дружеството. От там добавят, че до края на седмицата ще бъдат преведени още 6 млн. лв. Към тях ще бъдат добавени и още 16 млн. лв., които компанията очаква да бъдат преведени от НЕК.

До края на тази седмица "Топлофикация" ще успее да плати на доставчика общо 337 млн. лв. и ще покрие на 100% текущите задължения за синьо гориво. От началото на годината те са 317 млн. лв.

Няма опасност от спиране на топлата вода и столичани нямат основания за притеснение. За първи път през 2011 и 2012 г. компанията успява да се разплаща своевременно за консумираното през сезона гориво, коментира изпълнителният директор на компанията Стоян Цветанов.

По думите му само през 2011 г. "Топлофикация" е превела рекордните 506 млн. лв. на газовия доставчик, с което са покрили 100% от текущите задължения.

Навременното и регулярното плащане на природния газ и гарантирането на топлоподаването е свързано с покриването на задълженията за парно и топла вода от клиентите на дружеството, обясняват от "Топлофикация". Затова компанията се фокусира върху повишаването на събираемостта и към момента 74% от клиентите плащат коректно сметките си.

Коментари: 0