Третият вот на недоверие ще е за здравната политка

Това заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова пред Economic.bg

Снимка: БГНЕС

56 ~ 1 мин. четене

Ще атакуваме БСП и в областта на здравеопазването, като поискаме вот на недоверие по тази политика. Сега предстои вот на недоверие за инфраструктура и вот на недоверие за здравеопазване. Това каза за Economic.bg бившият здравен министър Десислава Атанасова.

"Видно е, че след 115 дни управление се стигна до там, да няма лекарства дори за онкоболните. Единствено и само в мандат на БСП се е случвало подобно нещо. Тази година българските пациенти излязоха с категорична позиция, че държавата ги осъжда на смърт. Това е недопустимо в 21-ви век в държава от Европейския съюз", аргументира се Атанасова.

"Виждате, че Таня Андреева освен да уволнява специалисти с нищо друго не се занимава. Нито е решила проблема със спешната помощ, нито е решила проблема със здравно неосигурените. Даже няма и идея, как това да стане", добави тя.

Както е известно, предстоящият втори вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски ще бъде за инфраструктурата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов два дни след като мнозинството отхвърли първия вот, посветен на новото Министерство на инвестиционното проектиране и ГЕРБ обявиха, че ще внасят вот след вот.

 

Подкрепи Economic.bg