Twitter прави собствено ТВ риалити

Според Adweek Twitter вече са се свързали с холивудски продуценти и директори, като идеята им е да направят риалити шоу от типа на продукции на MTV като The Real World и The Hills

6930 ~ 1 мин. четене

Twitter вече доказаха, че имат апетит към телевизията, обявявайки първо партньорство с Nascar, а после и с NBC. Сега в онлайн пространството се носят слухове, че от компанията възнамеряват да създадат свое собствено телевизионно риалити шоу.

Това ще са по-скоро няколко видео сериала, които ще се излъчват директно от уеб сайта Twitter.com, пише Cnet, позовавайки се на свои източници

Според Adweek Twitter вече са се свързали с холивудски продуценти и директори, като идеята им е да направят риалити шоу от типа на продукции на MTV като The Real World и The Hills. Видео сериалите ще се излъчват по един от двата начина - или през вграден видео плейър в отделна страница на сайта или дори чрез натискане на линкове в туитове, които ще отварят видео плейър.

За съдържанието на видео сериалите на този етап не се знае почти нищо. Adweek иначе твърдят, че са разбрали финансовия мотив зад инициативата. Според тях, Twitter ще привличат рекламодатели, които не само ще имат шанса да рекламират продуктите си, но и да използват промотирани туитове.

Идеята на Twitter е не само да печелят повече пари от социалната си мрежа, която така или иначе е безплатна за потребителите, но и да направи от нея една по-независима платформа. По-рано шефът на компанията Дик Костоло бе споделил, че иска различни компании не да използват Twitter в своите продукти, а да създават продукти специално за Twitter.

Подкрепи Economic.bg