Twitter ще плати 3.25% на банките за борсовия се дебют

Компанията планира да набере 1 млрд. долара

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Една от най-популярните социални мрежи в света - Twitter Inc, която се стреми да набере над 1 млрд. долара чрез първично публично предлагане на акции (IPO), ще плати на банките-посредниците по предлагането такса от 3.25%, предаде Bloomberg, позовавайки се на "хора, запознати с въпроса".

Компанията, която предлага популярната микроблогинг услугата, от утре започва презентационно турне сред водещи банкери, на които ще представи сделката, която се очаква да стане факт в последната седмица на октомври. Twitter е по-склонен към листване на New York Stock Exchange, но все още компанията преговаря и за възможно предлагане на акциите си на технологичната борса Nasdaq.

Таксите, които предлага Twitter са по-високи от тези, които плати Facebook при своето излизане на борсата. Причината е, че предлагането на Twitter е по-малко като обем. Facebook плати на банките 1.1% от стойността на своето IPO, което обаче беше на стойност 16 млрд. долара. Средната стойност на таксите, които са платени при първичните публични предлагания в САЩ през тази година са 5.7% от пласираните книжа, сочат данните на Bloomberg.

Twitter нае Goldman Sachs Group за водещ дилър по записването на акции в IPO-то. Микроблогингн услугата нае като мениджъри по предлагането още Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co, Bank of America, Deutsche Bank, Allen & Co и Code Advisors.

Все още не е ясен ценовия диапазон на акциите при първичното публично предлагане.

Подкрепи Economic.bg