УЕФА затваря сектор "А" за мача на Лудогорец с Реал

Причината е расистко поведение на феновете на българския отбор по време на мача със Стяуа

УЕФА затваря сектор

Лудогорец Разград ще трябва да играе домакинството си срещу Реал Мадрид в груповата фаза на Шампионска лига при затворен сектор "А". Сензационната новина разкрива агенция AP, която се позовава на информация от централата на УЕФА, а причината е расистко поведение на феновете на българския отбор по време на мача със Стяуа на 27 август.

„Дисциплинарната комисия на УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Лудогорец по време на следващия (един) мач от надпреварите на УЕФА, който те ще играят като домакини и в частност Сектор А на стадиона“, се казва в съобщението от европейската централа. От Лудогорец пък обявяват Gong.bg, че със сигурност ще обжалват санкцията. Сектор А събира около 6400 зрители.

От УЕФА напомнят, че борбата срещу расизма е с висок приоритет и европейската централа ще продължи да проявява нулева толерантност спрямо случаи на расизъм и дискриминация на терена или на трибуните. Всички форми на расизъм са считани за сериозни нарушения и ще бъдат наказвани възможно най-строго.

Междувременно УЕФА наказа жестоко и бившия съперник на Лудогорец Стяуа, като затвори домакинския стадион „Национал Арена“ за следващия мач на тима от Лига Европа, който е срещу датския Олборг. Причината за санкцията към букурещкия гранд са расистки скандирания.  По същата причина Стяуа е глобен с 50 000 евро.

Коментари: 0