Украински полицай убит по време на протестите в Киев

Не е известно дали извършителят е свързан със сблъсъците в украинската столица

Снимка: БГНЕС

3719 ~ 1 мин. четене

27-годишен украински полицай е бил убит в Киев, съобщи The Independent, цитирайки съобщение на МВР на Украйна. Тялото на мъжа е било открито с огнестрелна рана в главата в квартал „Голосевский“. Все още няма задържан и заподозрян за убийството.

Не е известно дали извършителят е свързан със сблъсъците между антиправителствените протестиращи и полицията за борба с безредиците, които обхванаха центъра на Киев тази седмица. По данни на МВР до момента в безредиците са загинали петима протестиращи и десетки ранени. Най-малко 278 сътрудници на украинските органи на реда са пострадали по време на протестите.

В ранните часове на деня избухнаха нови сблъсъци в центъра на украинската столица, а ситуацията в Киев бе напрегната през цялата нощ, пише The Independent.

Заради действията на крайните националисти и призивите им за избиване на семействата на бойците от Беркут, все повече нарастват опасенията, че Украйна е на прага на гражданска война. В друга част на града демонстранти са пленили трима служители на правоохранителните органи. Близо 200 души са ранени при сблъсъците в нощта срещу събота. 

Коментари: 0