Умни обувки сами намират пътя към дома

Те струват около 100 паунда и работят с навигационна система

Индийски изобретатели създадоха чифт високотехнологични обувки със сателитна навигация, които помагат на собствениците да намерят пътя към дома си.

Системата Lechal е налична като готови за носене обувки или като стелка, която да се поставя в обувките. Технологията използва Bluetooth, за да се свързва със система с карти на мобилния телефон, като изпраща дискретни вибрации до краката, показвайки им накъде да вървят.

Обувките Lechal струват около 100 паунда и издържат околО три дни без зареждане. "Те са толкова лесни за употреба, колкото потупване по рамото", казва 30-годишният Криспиан Лорънс, който разработил обувките с 28-годишния Анирудх Шарма в Хидерабад, Индия.

"Ако някой те потупа по лявото рамо, интуитивно се обръщаш наляво. Този продукт разчита точно на този основен инстинкт. Дори може да комуникирате с обувките, като използвате жестове с ръце и щракване с пръсти, защото те имат сензори, които улавят движение и звук. Дори можете да им кажете колко калории искате да изгорите и те ще измислят идеалното бягане или тренировка", казват изобретателите. 

 

Коментари: 0