Ваучерите за декодери ще се раздават до 1 октомври

Крайният срок за използването на ваучерите е 30 ноември 2013 г.

128 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ваучерите за декодери ще могат да се получават до 30 октомври, напомниха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От тях могат да се възползват всички български граждани, които имат право на енергийни помощи за отоплителен сезон 2012-2013 г.

Местните служби на Агенцията за социално подпомагане, "Български пощи" ЕАД и търговците на техника, които са спечелили обществените поръчки за доставка на безплатните устройства, са създали организация в цялата страна, обясниха от ведомството. От там припомнят също, че окончателното спиране на аналоговия ефирен телевизионен сигнал ще стане на 30 септември 2013 г. Крайният срок за използване на ваучерите е 30 ноември 2013 г.

Алтернативни начини за доставка са онлайн продажбата, доставка на домашен адрес или в местната социална служба. Ваучер, който е издаден в едно селище на страната, може да бъде използван и в друг град или село, за получаване на декодер, ако доставчикът е спечелил търговете и в двата района.

Разликата между номиналната стойност на ваучера от 60 лв. и цената на декодерите, постигната в рамките на обществената поръчка, се връща в държавния бюджет. Възможно е доплащане над цената, на която се предлагат устройствата. На гърба на ваучера има поле, на което е оставено място за вписване от съответния служител в търговския обект на реалната цена, заплатена за съответните устройства.

Подкрепи Economic.bg