Владимир Путин: Аз съм либерал

Според президента на Русия хомосексуалните в страната не са дискриминирани - нито по професионален признак, нито откъм кариерно развитие, нито откъм признание от страна на обществото

3671 ~ 1 мин. четене

Руският президент Владимир Путин заяви, че е либерал и се придържа към либерални възгледи, съобщава руското издание Lenta.ru.

Според него хомосексуалните в Русия не са дискриминирани - нито по професионален признак, нито откъм кариерно развитие, нито откъм признание от страна на обществото. Той даде пример с Елтън Джон, който в Русия е искрено обичан, без значение от ориентацията му.

Путин добави, че в Русия всички хора са равни независимо от религията им, пола, етническата принадлежност и сексуалната ориентация и никой не трябва да се притеснява от дискриминация, ако реши да посети страната.

Същевременно Путин обеща да осигури безопасността на гостите и участниците на Олимпийските игри в Сочи. Държавният глава заяви, че за да се гарантира безопасността на Игрите ще включи 40 000 органи на реда в областта на правоприлагането и разузнавателни агенции.

Коментари: 0