Volkswagen представя електрически Golf

Моделът ще бъде представен официално на 5 март в Женева

184 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Германският автомобилен концерн Volkswagen разнообрази продуктовата си гама с електрическа модификация на най-популярния си модел Golf. Официалната премиера на автомобила ще бъде на 5 март по време на международния автосалон в Женева, съобщи Le Figaro.

Моделът, който носи названието Volkswagen e-Golf, е с предно предаване. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11.8 секунди, като максималната скорост на електрическия хечбек е ограничена по електронен път до 135 км/ч.

Хечбекът се задвижва от електрически мотор с мощност от 115 к.с. и въртящ момент от 270 Нм. Двигателят работи с енергия от литиево-йонна батерия с капацитет 26.5 кВт/ч, която е разположена под задния ред седалки.

Агрегатът на електромобила има три варианта за настройване - Normal, Eco и Range. В режим Normal двигателят достига пълната си мощност. При избор на Eco мощността пада до 95 к.с., а максималната скорост намалява до 120 км/ч. При последния режим автоматично се изключва климатика, максималната скорост пада на 95 км/ч и това позволява на колата да измине максимално разстояние без зареждане.

От Volkswagen твърдят, че с едно зареждане на акумулатора машината може да измине 175 км, като самото зареждане се извършва за около 5 часа.

Подкрепи Economic.bg