Volvo затваря фабрика в Швеция

Шведският автомобилен производител ще спре производството за една седмица в град Торсланда

408 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Шведската автомобилна компания Volvo Car Corp. ще затвори завода си в Торсланда за една седмица. По информация на Wall Street Journal работата във фабриката ще бъде преустановена на 29 октомври, заради свиващото се търсене на автомобили в Европа.

"Рецесията в Европа се задълбочава и това се отразява на потребителите, които все по-малко искат да купуват нови коли", коментира говорителят на Volvo Пер-Аке Фроберг. "Ето защо трябва да продължим да коригираме производството", добавя той.

Освен проблемите в Европа, Volvo има проблеми и в Китай, където търсенето също намалява. Фабриката в Торсланда произвежда по 50 автомобила на час, докато преди октомври производството достигаше 57 автомобила. След затварянето на завода в края на месеца общото производство на компанията ще намалее с около 3000 бройки.

Volvo обаче далеч не е единствената компания, която страда от продължаващата криза в Европа. По-рано този месец френската PSA Peugeot Citroen обяви, че свива продукцията, заради слабото търсене. От немската Daimler обявиха, че продажбите на Mercedes-Benz няма да изпълнят очакванията за 2012 г.

Подкрепи Economic.bg