Все още няма кандидати за "ОЦК-Кърджали"

Според частният съдебен изпълнител Росен Сираков обаче има интерес от доста чужди компании

136 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Чуждестранни компании проявяват засилен интерес към продажбата на активите на ОЦК в Кърджали. Това съобщи за регионални медии частният съдебен изпълнител Росен Сираков. Той уточни обаче, че до този момент при него не са постъпили конкретни оферти.

"Обикновено в последния ден и то в последния час се появяват купувачи, така че може би утре до  17 часа, когато е последният срок за подаване на предложения, ще се появят и кандидати. Няколко чужди компании са проявили интерес към продажбата, но все още нямаме заявки от тях", каза Сираков.

Търгът за продажбата на комбината е насрочен на 14 септември. Той е по иск на Първа инвестиционна банка (ПИБ) - един от кредиторите на ОЦК. Пазарната стойност на предложените активи е малко над 8 млн. лв.

На практика се продава целият цинков завод и спомагателни цехове, без които е невъзможно производството. Ще бъдат разиграни един от комините на завода, работническият стол и подстанцията, от която предприятието се захранва с електричество,  както и половината от земята, върху която е построен ОЦК. С парите от продажбата ще се удовлетворят исканията на група кредитори, сред които две банки и част от напусналите работници, който не са получавали заплати от половин година.

Подкрепи Economic.bg