Всички потребители на Facebook стават откриваеми

Чрез инструмента Graph Search всички потребители ще могат да бъдат намирани в мрежата

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Facebook промени своите настройки за сигурност и потребителите, които имат профил в социалната мрежа, няма да могат да се скрият напълно от хората, които ги търсят в мрежата. При изписване на потребителското име, всички потребители ще могат да бъдат намирани, съобщи Mashable.

От Facebook обявиха, че през следващите няколко седмици официално ще изключат настройката “Who can look up your Timeline by name?”. От компанията възнамеряват постепенно да елиминират тази функционалност.

Потребителите, които не използват тази настройка няма да бъдат повлияни от промените. Останалите ще получат съобщение на заглавната си страница за новата актуализация, отбелязват от компанията.

Чрез инструмента Graph Search всички потребители ще станат откриваеми, но това не означава, че и съдържанието им в профила ще бъде видимо за всички. Единствено публичните постинги ще бъдат видими от всички.

„Най-добрият начин да контролирате това, което хората знаят за вас, е да избирате публиката, на която споделяте разни неща”, обясняват от Facebook в блог постинг.

Потребителите ще могат да контролират постингите си чрез Privacy настройките. Те ще сами ще решават кой да ги вижда, ще могат да ги трият, както и да ги скриват от определени потребители.

Подкрепи Economic.bg