Взрив в щаба на #Maйдана

Това е провокация срещу протестиращите, съобщи комендантът Степан Кубов на извънреден брифинг

Липса на сигурност за активисти и журналисти

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Взрив в щаба на сградата в Дома на профсъюзите на пл. "Независимост" (на снимката), където се намира и пресцентърът на международните журналисти, рани боец на Армията на съпротивата, както е наречена от силите на реда на #Maйдана, предаде репортер на Economic.bg.

За това съобщи преди минути на извънреден брифинг комендантът на щаба Степан Кубов, бивш банкер и предприемач, организиращ работата в ключовата сграда за украинската опозиция.

По думите на коменданта, става дума за провокация от страна на властите, като е билa взривенa подозрителна пратка на 5-ия етаж на сградата. В момента от Армията на съпротивата не могат да дадат повече информация за хоспитализирания си колега от охраната на сградата. Други пострадали няма, като по-спокойно е и на 2-ия етаж, където е международният пресцентър.

"Ситуацията е много неясна. Детайли ще има до няколко часа. Сред журналисти пострадали няма, ранено е само момчето, което отваря кутията", коментира за Economic.bg координаторът на Международния пресцентър за връзки с чуждестранни журналисти Святослав Юраш. 

Подкрепи Economic.bg