Windows 8 с разочароващ старт

Според изпълнителния вицепрезидент на HP Тод Брадли интересът към новата операционна система е много по-слаб, отколкото към предшественика й

164 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Последната операционна система на Microsoft - Windows 8 отбеляза много по-слаб интерес, отколкото се очакваше предварително. Това каза изпълнителният вицепрезидент на Hewlett-Packard (HP) Тод Брадли в интервю за Bloomberg.

"Ясно е, както беше и обявено, че стартът на продажбите е много по-слаб, отколкото много хора очакваха", каза Брадли. "Аз обаче смятам, тъй като месецът е януари, като погледнем към резултатите при продажбите на дребно седмица към седмица, като погледнем онлайн продажбите седмица към седмица, виждаме продължаващ ръст.", каза той.

HP е само един от многото производители на персонални компютри (PC), които смятат, че Windows 8 се проваля в опита си да съживи потъващата PC индустрия.

През четвъртото тримесечие на 2012 г. проучването на IDC Показа, че PC пазарът се е свил с 4.3% на годишна база. Изследването показва, че интересът на потребителите към таблети и смартфони расте, за сметка на персоналните компютри.

От Microsoft обаче продължават да твърдят, че вече са продали толкова лиценза за Windows 8, колкото са продали досега за Windows 7. Според тях дори PC пазарът да се срива, това няма да се отрази негативно на компанията.

Финансовият отчет на Microsoft ще бъде представен следващата седмица и там ще стане ясно колко точно са продажбите на новата операционна система.

Подкрепи Economic.bg