Yahoo на лов за компании

Новата цел пред Мариса Майер е видеопорталът Hulu

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Интернет гигантът Yahoo Inc тръгна на лов за компании. Няколко дни след като американската корпорация обяви, че ще плати 1.1 млрд. долара за сайта за микроблогинг Tumblr, новата цел пред Yahoo е Hulu - операторът на видео услуги, който е собственост на News Corp и Walt Disney Co.

Анонимни източници на Reuters разкриват, че Yahoo се е присъединил към нарастващия списък от кандидати готови да придобият Hulu. Сред останалите кандидати за видеопортала личат имената на Time Warner Cable Inc, DirecTV, Guggenheim Digital Media и на Питър Чернин - бивш президент на News Corp.

Засега не е ясно колко пари е готова да пръсне главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер, за да добави и Hulu към портфолиото на интернет компанията.

Според информациите Питър Чернин се е включил в наддаването с предложение от 500 млн. долара - сума, в която не са включени парите за покриването на дълга на Hulu. Офертата му обаче изглежда ниска на фона на предполагаема цена между 1 и 2 млрд. долара - стойност, която дава източник близък до преговорите за продажбата на Hulu. През миналата година видеопорталът е генерирал приходи от 700 млн. долара.

От Yahoo засега се въздържат от коментар. Книжата на компанията затвориха с повишение от 1.2% на ниво 26.33 долара за акция.

Подкрепи Economic.bg