Yahoo! надмина Google по посещения

Yahoo! и страниците, които са собственост на компанията за имали общо 196.6 млн. уникални посещения

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Страниците, собственост на Yahoo! са били посетени повече на брой пъти от страниците на Google, според класация на comScore. Въпреки това Google остава най-предпочитаната и често използвана търсачка, предаде The Independent.

Yahoo! и страниците, които са собственост на компанията за имали общо 196.6 млн. уникални посещения. Това прави Yahoo най-посещавания интернет гигант. За сравнение Google и принадлежащите му страници са получили 192.3 млн. уникални посещения, определяйки й второ място в класацията. На трето място със 179.6 млн. посещения са страниците, собственост на Micrsoft, следвани от Facebook със 142 млн. посещения.

Към посещенията на Yahoo! обаче не са отчетени посещенията на скоро закупената Tumblр, която се класира на 28-мо място. В класацията също така не влиза и броя на хората, които използват услугите за търсене на двата портала. В това отношение Google запазва безспорното си предимство, доминирайки с дял от 67%. Bing, търсачката на Microsoft, пък e привлякла 17% от пазара, а Yahoo! - едва 12%.

Yahoo! надминава Google по посещения за първи път от две години насам. За една година Yahoo! отчита растеж от 20%. Миналата година Yahoo! беше на трето място в същата класация, след  Google и  Microsoft.

Подкрепи Economic.bg