Янаки Стоилов: Проектът "АБВ" да бъде замразен до края на евроизборите

„Политическите опоненти на БСП са доволни, защото след като двете вълни от протести не свалиха управлението, сега БСП се атакува отвътре", смята депутатът

88 ~ 1 мин. четене

„Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори".

Това заяви Янаки Стоилов на националното съвещание на БСП в Пловдив, където социалистите обсъждат актуалните политически задачи, които стоят пред левицата за участието в европейските избори, работата на структурите на партията и подготовката и участието в тези избори.

 „Политическите опоненти на БСП са доволни, защото след като двете вълни от протести не свалиха управлението, след като то овладя бежанската вълна, сега БСП се атакува отвътре", коментира Стоилов.

„Георги Първанов наистина успя да разтревожи партията. Той предлага шок, който да я разтърси, като че ли не видяхме до какво доведе шоковата терапия в областта на икономиката", каза още Стоилов.

Той призна, че част от претенциите на АБВ към ръководството на БСП са основателни, но попита защо тези въпроси не се решават вътре в партията. Според него шансовете за тези хора да спечелят мандат в предстоящите избори за ЕП са илюзорни.

Коментари: 0