Залозите в тотото ще се приемат в реално време

Фишове вече ще могат да се пускат броени минути преди тиража

344 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

От следващата седмица Българският спортен тотализатор ще приема залози в реално време. Стартът на новата услуга ще бъде даден от министър-председателят Бойко Борисов в понеделник.  

Церемонията ще се състои в централата на спортния тотализатор. На нея ще присъства и министърът на спорта Свилен Нейков.

С новата система приемането и обработката на залози на фишове ще се извършва в реално време и залагания ще могат да се правят малко преди началото на тиража. За участие в игрите се въвеждат еднопластови фишове, след чиято обработка ще бъдат издавани квитанции, потвърждаващи направените залози, срещу които ще бъдат изплащани и печалбите.

За реализирането на нововъведението са изградени, оборудвани и свързани два компютърни центъра и са инсталирани над хиляда терминални устройства.

Всички места за приемане на залози ще могат да приключват даден тираж по едно и също време, а изплащането на печалби до 200 лева, ще може да  започва във всеки един тото-пункт един час след проведено теглене на  тиража.

За неделния тираж джакпотът във второ теглене на играта "6 от 49" ще достигне 3 368 000 лв. Натрупаната сума в първо теглене пък ще бъде 403 000 лв, а в "6 от 42" - 627 000 лв.

Подкрепи Economic.bg