Заместникът на скутерите се казва Twizy

Renault очаква огромен интерес за електрическата четириколка.

Renault очаква новия електрически Twizy да се превърне в популярна алтернатива на скутерите в претъпканите градове. Моделът има четири колела и тясно тяло, като пътниците седят един зад друг. Според компанията превозното средство е по-безопасна алтернатива от скутери и мотоциклети.


Компактните размери на Twizy позволяват лесно да маневрира в трафик и още по-лесно да паркира в сравнение с нормален автомобил. По отношение на безопасността возилото предлага въздушна възглавница и предпазни колани.
Динамичните качества на Twizy са подобни на скутер с работен обем от 125 куб. см. Предлагат се два варианта на задвижване. Единият развива максимална скорост от 45 км/ч и може да се управлява навсякъде в Европа без шофьорска книжка. Вторият е по-мощен и развива 80 км/ч. Електрическото превозно средство струва 6990 евро, а наемът на батерията е 50 евро на месец.


Twizy може да се зарежда напълно за 3,5 часа със стандартен европейски контакт и предлага автономност от 100 км.
Според Renault продажбите на возилото ще надвишават 10 000 бройки на година, като очакванията са с всяка следваща производственият капацитет да се увеличава с 50 000 единици.


Twizy е третото електрическо превозно средство на Renault след големия седан Fluence и вана Kangoo. По-късно тази година Renault ще пусне електрическия Zoe, който ще бъде с най-висок производствен капацитет от 150 000 единици годишно. Съобщи speed-press

Коментари: 0