Заплатите на военните се повишават с 10% от 2013 г.

Част от парите ще са от икономии

76 ~ 1 мин. четене

Увеличение от 10% на заплатите на военните обеща лично Аню Ангелов, министър на отбраната. Той е категоричен, че напрежение в Българската армия няма, а увеличението на заплатите няма да доведе до протест. По този начин Аню Ангелов опроверга намеренията за мирен протест на 14 октомври в столицата, предаде бТВ.

Според военния министър увеличението е сигурно, въпреки че преговорите с Министерство на финансите все още не са приключили. Аню Ангелов коментира "Химна на недоволния натовски войник", който обикаля социалните мрежи с думите "Там пише, че те са гладни, ето ние им даваме повишение на заплатите!".

Част от увеличението на заплатите ще бъде за сметка на икономии, останалата част ще дойде от повишаването на фонд "Работна заплата".

"Никой в армията не влиза, включително и аз, с мисълта да се пенсионира, колкото се може по-рано," коментира още Ангелов. Той е на мнение, че недоволството в интернет било манипулирано от група старши офицери, които пряко били засегнати от готвената пенсионна реформа.

Подкрепи Economic.bg