Започва информационна кампания за санирането

Безвъзмездната помощ е 50 млн. лв.

92 ~ 1 мин. четене

Днес започва информационната кампания, която цели да разясни на гражданите как могат да кандидатстват по проектите за саниране на жилищата. Началото е 11 ч. и ще бъде дадено от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Информационните дни са по проект "Енергийно обновяване на българските домове" в София, съобщиха от регионалното министерство, в което ще се проведе и самата пресконференция.

Участие в нея ще вземат също зам.-министър Николай Нанков, зам.-кметът Ирина Савина, Цвета Наньова - представител на Проектния мениджър за град София и Георги Христов - изпълнителен директор на Корпоративна търговка банка, представител на Фонда за жилищно обновяване.

Проект "Енергийно обновяване на българските домове" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg