Заварих 15% изпълнение по Дунав мост 2, припомня Московски

Бившият министър на транспорта води предизборна кампания с препратки към мандата на ГЕРБ

Заварих 15% изпълнение по Дунав мост 2, припомня Московски
Автор: Николай Марченко

В разгар на предизборната кампания бившият министър на транспорта в кабинета „Борисов“ Ивайло Московски се връща 4-5 години назад, когато отговаряше в правителството за Оперативна програма „Транспорт“ (ОПТ).

Той обвини БСП в забавянето на проектите в транспорта по онова време, като казва, че е „заварил Дунав мост 2 на едва 15% физическо изпълнение“. „Това е и една от причините аз да бъда водач тук, защото хората правят асоциация с това, което заварихме. Понеже влязох в спор с опонентите ми, трябва да ви кажа, че аз говорих, че заварихме моста на 26% изпълнение, но това беше финансовото изпълнение, т.е. бяха изплатени 26% от сумите“, каза за Радио “Фокус”- Видин водачът на листата на ПП ГЕРБ в Пети многомандатен избирателен район – Видин.

Според него сега трафикът на Дунав мост 2 надвишава прогнозния над 3 пъти, така че съоръжението „доказва своя потенциал“. Той определи моста като „уникално съоръжение не само за България и Румъния, но и за цяла Европа“.

Той продължи да се отчита в минало време. „Физическото изпълнение бях го заварил на 15%, т.е. от 2004 до 2009 година са построили 15%, а останалите 85% успяхме за 3,5 години с екипа ми и цялата политическа воля на ГЕРБ да го достроим и той към днешна дата да функционира”, каза Ивайло Московски.

Той смчта, че това не е достатъчно и трябва да се работи по цялото направление на коридор №4 и пътят Видин-Монтана да бъде реализиран с европари в следващия програмен период 2014 – 2020 г.

Коментари: 0