Здравословен хляб е най-иновативният продукт на „Агра 2013”

Председателят на фонд „Научни изследвания“ проф. д-р Пламен Мишев стана лауреат на наградата „Учен на годината в областта на аграрните науки“

308 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Хлябът „Биомикс“ получи специалната награда за нов български продукт в Конкурса за иновации, организиран в рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2013“, съобщава „Фокус”. Призът беше връчен от председателя на Селскостопанската академия проф. д-р Петър Славейков и бизнесмена Георги Гергов на традиционната Вечер на изложителите на „Агра 2013“ в парк-хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив.

„Да поздравим победителите и да благодарим на организаторите в лицето на г-н Гергов за това прекрасно изложение. На него се развива сътрудничеството между бизнеса и науката, а това е пътят към успеха“, заяви проф. Славейков. 

Хлябът, който е разработен в Института по криобиология и хранителни технологии, включва смес от ръжено, овесено и пшенично брашно и естествена млечно-кисела закваска. Създателите му уверяват, че редовната консумация на продукта благоприятства за здравословния начин на живот.

Председателят на фонд „Научни изследвания“ проф. д-р Пламен Мишев стана лауреат на наградата „Учен на годината в областта на аграрните науки“, която се присъжда от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Почетен знак за своето цялостно представяне получи Институтът по декоративни растения като специална награда от Аграрен университет-Пловдив. „Няма друго място като „Агра“, където да се срещат образованието, науката и бизнесът, за да се реализират нови идеи”, подчерта ректорът на висшето училище проф. Димитър Греков. 

Земеделският форум беше официално открит вчера и продължава до 9 март в Международен панаир Пловдив.

Подкрепи Economic.bg