Зукърбърг създава политическо движение

То ще се фокусира върху имиграционната реформа, която "не е подходяща за съвременния свят", смята основателят на Facebook

140 ~ 1 мин. четене

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг официално обяви, че ще създаде политическо движение, което ще се фокусира върху имиграционната реформа, съобщава Washington Post.  Наименованието на групата е Fwd.us.

"Провеждаме странна имиграционна политика, която не е подходяща за съвременния свят" , отбелязва Зукърбърг пред вестник The Washington Post.

Според него, САЩ се нуждае от нов подход към тези въпроси ако страната желае да стане по-конкурентноспособна на световната сцена.

Лобистката група е подкрепена от редица лидери на компании от високотехнологичния сектор като президента на Google Ерик Шмит, шефката на Yahoo Мариса Майър и съоснователят на LinkedIn Рийд Хофман.

Освен това, дейността на политическото движение ще се фокусира и върху подпомагане на образованието и привличане на инвестиции в областта на науката.

Зукърбърг заяви, че Fwd.us ще лобира за всеобхватна имиграционна реформа, по-високи стандарти в училищата, включително повече наблягане на науките, технологиите, математиката и инженерството, както и за повече инвестиции в авангардните технологии.

Организацията се обявява за засилване на граничния контрол, но в същото време за обновяване на програмата за гостуващи работници, разработване на по-проста и ефективна система за проверка на законността на наемането на чужденци, създаване на система за това, как имигрантите могат да станат американски граждани и ремонт на правната рамка на имиграционната политика.

Подкрепи Economic.bg