Dundee Precious продължава да „позлатява“ резултатите си у нас

„Ада Тепе“ постигна най-високото си тримесечно производство на злато до момента

Dundee Precious продължава да „позлатява“ резултатите си у нас
9712 ~ 2 мин. четене
Александра Сотирова-Делчева Автор: Александра Сотирова-Делчева

Добри производствени резултати и силен старт на годината - така канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals Inc. (DPM) описва първите три месеца работа на двете си мини у нас през 2020 г.

През този период в мините Челопеч и Ада тепе са добити близо 800 хил. тона руда, като количеството добито злато представлява 73 хил. тройунции концентрат. Новият рудник спомага в положителните резултати на дружеството, като само за януари-март 2020 г. спрямо същия период на 2019 г. произведеният златен концентрат е със 70% повече.

„Ада Тепе“ постигна силни резултати, постигайки най-високото си тримесечно производство на злато до момента. Производството и обработката на злато за първото тримесечие надхвърлиха планираните нива“, се казва в отчета.

От компанията добавят, че Челопеч продължава последователните си резултати през първото тримесечие, като производството на злато е в съответствие с очакванията.

Като цяло, в резултат на силен фокус върху управлението и усилията на всички обекти за проактивно реагиране на пандемията COVID-19, DPM постига стабилни оперативни резултати за първото тримесечие и е на път да изпълни по-рано планираните си резултати за 2020 г.

От дружеството казват още, че към днешна дата DPM не е преживяла съществени смущения в работата си в резултат на пандемията COVID-19.

Припомняме, че в началото на годината Dundee Precious Metals Inc. (DPM) се похвали с рекордно производство на злато през 2019 г. Общият добив от двете мини на компанията в България – Челопеч и Ада тепе, расте и при рудата, и при златото.

През изминалата година в мината в Челопеч бяха добити 173 хил. унции злато, а в Ада тепе - 57 хил. унции. По отношение на цялата руда, са изкопани съответно над 2.2 млн. тона и 471 хил. тона.

Подкрепи Economic.bg