„Агрион Финанс“ празнува 5 години с изгодни оферти за лизинг

Март е най-добрият месец за търсене на финансиране

„Агрион Финанс“ празнува 5 години с изгодни оферти за лизинг

Снимка: Агрион Финанс

328 ~ 2 мин. четене
Автор: Агрион Финанс

Март е най-активният месец за земеделците по отношение на търсенето на финансиране, необходимо за да подготвят новата реколта или да разширят своите стопанства. Често, обаче, доходът им не достига, за да получат достатъчно средства от банка, без да броим, че отпускането на кредити отнема дълго време, което понякога може и да е фатално за всяко стопанство. Към тези фермери са насочени новите предложения на „Агрион Финанс“, дъщерно дружество на лидера в управлението на поземлена собственост „Агрион“.

Компанията през тази година празнува 5 години от основаването си и по този случай подарява на фермерите нови, изгодни оферти за лизинг на земеделска земя. Това се прави с цел подпомагане на земеделците по-лесното преодоляване на комбинирания негативен ефект от пандемията и лошата реколта по места в страната.

Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ – лизингът на земя – вече ще се отпуска по-бързо и при по-изгодни условия, което затвърждава компанията като предпочитан партньор пред други кредитни институции.

„С гордост можем да кажем, че за тези пет години “Агрион Финанс” успя да се наложи като лидер на пазара на небанковото финансиране за селското стопанство“ – споделят от ръководството на компанията. „Формулата, на която заложихме още в началото беше изгодни и достъпни кредитни продукти, с персонално отношение към клиента. Това очевидно пасна като ръкавица на земеделския бизнес“ – допълват още от „Агрион Финанс“. „Предимството ни е, че нашите кредитни и лизингови продукти са разработени специално спрямо нуждите на агросектора, тъй като ние, като лидер на пазара, го познаваме най-добре“.

Една от най-новите оптимизации на процеса по предоставяне на кредити е, че вече кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“. Клиентът може да извърши почти всички операции онлайн, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Дружеството предлага финансиране до 100%, при това – без самоучастие. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Оценката на имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно преминава на погасяване на лизинговите вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е изцяло индивидуален, в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя. Фермерите могат да изберат на колко вноски да изплащат лизинга си, както и в кои периоди да се случва това. Възможността да съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди, е една от най-важните причини за земеделците да предпочетат лизинга от Агрион Финанс. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За последните пет години “Агрион Финанс” успя да се наложи сред лидерите на пазара на небанковото финансиране за селското стопанство. Национално проучване сочи, че всеки втори арендатор разпознава името „Агрион“, а близо 50 на сто са ползвали лизинг за разширяване на бизнеса си.  Стотици фермери се възползваха от офертите на кампанията, за да разширят своите стопанства, което се отрази и върху окрупняването на българското земеделие и създаването на модерни, европейски стопанства.

Ключово предимство на компанията е, че услугите са наистина бързи - обикновено срокът между кандидатстването и получаването на сумата е няколко дни.

Дружеството предлага не  само лизинг на земя, но и финансиране на оборотни средства, както и инвестиции в стопанствата.

Пълната информация за продуктите на „Агрион Финанс“ можете да откриете на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/finance/ или на безплатния национален телефон 0800 111 66.

Коментари: 0