Три от най-големите авиокомпании ще обединят дейността си

Целта е да се разшири мрежата от дестинации

Три от най-големите авиокомпании ще обединят дейността си
1032 ~ 1 мин. четене
Air France-KLM, Delta Air Lines и Virgin Atlantic Limited подписаха окончателни споразумения за разширяване на трансатлантическото си партньорство. Документът определя както управлението, така и търговските и оперативните условия на разширеното трансатлантическо съвместно предприятие.

Според него Air France-KLM ще придобие дял от 31% във Virgin Atlantic, която се притежава от Virgin Group, а сумата е 220 млн. паунда. От своя страна Virgin Group ще задържи 20% дял и председателството на Virgin Atlantic. От своя страна Delta Air Lines ще запази собствения дял от 49%.

Air France-KLM, Delta и Virgin Atlantic ще координират усилията си за осигуряване на съответните регулаторни одобрения. Този съюз от авиокомпании цели да се превърне в предпочитан от клиентите, пътуващи през Атлантика, тъй като ще предлага изключително обширна мрежа от дестинации, удобни полетни разписания, конкурентни цени и много предимства за редовните пътници, включително възможността да печелят и използват мили от всички превозвачи.
Коментари: 0