Airbnb пое втори дълг от $1 млрд. в опит да спаси бизнеса си

Туристическата индустрия е една от най-засегнатите от кризата

Airbnb пое втори дълг от $1 млрд. в опит да спаси бизнеса си

Снимка: pixabay

512 ~ 1 мин. четене

Платформата за краткосрочно отдаване под наем Airbnb изтегли втори заем в размер на 1 млрд. долара в опит да спаси бизнеса си, който е силно засегнат от коронавируса, съобщава CNBC, позовавайки се на източници запознати със сделката.

Това е вторият заем, който компанията поема в рамките на две седмици. Предишният дълг на Airbnb отново беше за 1 млрд. долара. Участници в сегашното финансиране на компанията са Silver Lake, Apollo Global Management, Sixth Street Partners, Oaktree Capital Management и Owl Rock, съобщават източниците на информацията, които искат да останат анонимни, защото сделката все още не е официално обявена.

Airbnb е една от многото компании, част от туристическата индустрия, които са силно засегнати, дори „умиращи“ през проследните няколко седмици зарди пандемията от коронавирус. В опит да се опита да възстанови загубите на гостите си Airbnb задели 250 млн. долара.

Лихвата, която плаща компанията по новия си дълг е около 9%, казват източнците на CNBC. Това е значително по-ниска лихва в сравнение с тази, която плаща компанията по първия си дълг от миналата седмица – 11.5%. Компанията Silver Lake участва повторно във финансирането на Airbnb.

Подкрепи Economic.bg