\"Академията на Телерик\" се отделя от Progress

Тя ще бъде самостоятелна организация

\

Снимка: Economic.bg

Една от водещите образователни инициативи в България - "Академията на Телерик" ще бъде отделена от компанията Progress като независима организация. Ръководството на Академията ще се поеме от четиримата основатели на Телерик - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев, съобщиха от компанията.

Обученията ще бъдат изпълнявани в същия формат, а екипът продължава да изпълнява същите роли. Текущите сезони на "Софтуерната академия", "Училищната академия" и "Детската академия", както и програмата CoderDojo, се запазват. Срещите ще се провеждат в настоящия обучителен център в Младост 1А в София и в останалите 11 града в страната.

"През годините Академията се развива с изключителни темпове и възможностите пред нея като независима организация са огромни. Вярваме, че бъдещият успех на Академията е именно в ръцете на нейните създатели", заяви изпълнителният директор на Progress Йогеш Гупта. 

"Академията на Телерик" е създадена през 2009 г. от Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Тя е един от най-успешните образователни проекти в България. До момента в нея са се обучавали 11 300 човека, а 42 500 онлайн потребители са използвали учебните й ресурси. Онлайн библиотеката на Академията има над 3800 видео лекции с над 5 млн. гледания. 

През 2016 г.  заедно с Google, "Академията на Телерик" стартира първия безплатен цялостен курс по Angular 2 и въвежда безплатно обучение по програмиране на деца от 1-ви до 3-ти клас заедно с CoderDojo. 

Коментари: 0