Акциите на Air France полетяха надолу заради налаганата карантина от Лондон

Великобритания добавя нови европейски държави към карантинния си списък

Акциите на Air France полетяха надолу заради налаганата карантина от Лондон

Снимка: Pixabay

Акциите на Air France, както и на други туристически компании, полетяха надолу след новината за въвеждането на задължителна карантина за всички, пристигащи във Великобритания от Франция.

Понижение от 3.1% отчетоха акциите на Air France часове след като стана ясно, че Великобритания добавя Франция в „опасния“ си списък. И така Air France се нареди сред най-лошо представилите се участници в парижкия индекс на SBF-120.

Понижение на акциите отчетоха и транспортната компания Getlink – паднаха с 2.2%. Компанията, която управлява летището в Париж, Eurotunnel, също отчете понижение в акциите си от 2.3%. Ценните книжа на хотелската верига Accor пък се понижиха с 2.1%, предава Reuters.

Вчера Великобритания обяви, че добавя още европейски държави към карантинния си списък. Считано от събота, 15 август, ще се налага задължителна 14-дневна карантина на всички, пристигащи от Франция, Нидерландия, Малта и Монако заради скокът на новите случаи на коронавируса. Освен това британските власти съветват всички неналожителни пътувания до тези страни да бъдат избягвани.

Коментари: 0