Акциите на Apple и Microsoft поевтиняха

Технологичният сектор отново беше подложен на натиск

Акциите на Apple и Microsoft поевтиняха

Снимка: Колаж/ БТА, Unsplash

472 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските индекси се понижиха в понеделник, тъй като технологичният сектор отново беше подложен на натиск от скок във възвръщаемостта на американските облигации, които достигнаха най-високото си ниво от началото на 2020 г. Apple и Microsoft се понижиха с повече от 1%. Dow Jones се понижи със 100 пункта от рекордни стойности, докато S&P 500 се плъзна с 0.3% до 3 958.

Акценти днес    

Ниво на безработица  – САЩ и Германия

Акцентът за деня ще падне върху данни за нивото на безработица в САЩ и Германия. Очакванията на икономистите са нивото да се задържи същото спрямо предходния период в Германия, докато институтът ADP определя положителна промяна в броя на заетите в САЩ. Предположението е икономиката да е добавила 550 хиляди нови работни места.

Инструмент на фокус - Microsoft

Компанията е една от най-добре представящите се акции в историята. Акциите успяха да се покачат с 20% над поставения връх преди пандемията, след като технологичния сектор стана привлекателен за много инвеститори при стеклите се обстоятелства около пандемията и ниските лихвени проценти. Рязко покачване в лихвите по облигациите оказва натиск в сектора последните месеци, което може да доведе до благоприятни условия за покупка около 100 ЕМА, която многократно се явява като зона на подкрепа.

EUR/USD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд, като всички корекции на тренда остават ограничени около 25 периодната експоненциална средна. Негативното движение изглежда ще се задълбочи, след като цената успешно проби образуваната низходяща тренд линия. Възможно е да видим лека корекция в следващите няколко дни до това ниво, но като цяло нагласите ни продължават да са мечи.

XAU/USD

Цената на златото успя да пробие долната граница на низходящ триъгълник, след като лихвите по-държавните облигации в САЩ скочиха. Цената рязко се понижи и достигна ниво на подкрепа от предходно дъно. Ако цената успее да пробие нивото и се задържи под него, очакванията ни са низходящото движение да продължи в дългосрочен план.

Japan 225

Японският индекс не успя да се задържи над 30 000 пункта. Последва корекция, като цената образува тренд обръщащ модел двойно дъно, докато линиите на бавния Стохастик се пресякоха, което прекъсна низходящото движение. Следващото ниво на съпротива са психологическите 30 000.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0