Акциите на азиатски доставчици на Apple поевтиняват

Анализаторите и инвеститорите се опасяват, че има стагнация в търсенето на iPhone

Акциите на азиатски доставчици на Apple поевтиняват

Снимка: БТА

Акциите на азиатските компании доставчици и производители на американската корпорация Apple поевтиняха. Причината са предупреждения от страна на няколко производители на компоненти, че резултатите им са по-слаби от очакваното. Това накара някои пазарни анализатори да заявяват, че търсенето на iPhone е преминало зенита си на някои ключови пазари, пише Reuters.

Заради лоша прогноза за развитието на Apple, направена по-рано този месец, анализаторите и инвеститорите изразяват притеснение в какво положение се намира компанията, оглавявана от Тим Кук. Това от своя страна засилва негативизма, че продажбите на iPhone са в стагнация и от това може да пострадат доставчиците на компоненти.

Най-новите предупреждения дойдоха от производителя на дисплеи Japan Display, британския производител на чипове IQE и от страна на Lumentum Holdings – основният доставчик на технологията зад функцията за лицево разпознаване Face ID. Предупрежденията се отразиха негативно на тайванския производител Hon Hai Precision Industry, чиито акции паднаха с 3%. На друг производител на Apple - Rival Pegatron Corp – акциите паднаха с над 5%. Поевтиняха акциите и на други от подизпълнителите на американската корпорация.
Коментари: 0