Alibaba помага на 1 млн. китайски младежи да започнат онлайн бизнес

Проектът е в подкрепа на младите, за да се върнат по родните им места

Alibaba помага на 1 млн. китайски младежи да започнат онлайн бизнес
252 ~ 1 мин. четене

Alibaba планира да обучи един милион тийнейджъри в селските райони на Китай, за да им помогне да започнат свой собствен онлайн бизнес, предава Ройтерс.

Най-голямата компания за електронна търговия на Китай постигна споразумение с китайската Комунистическата младежка лига, за да подкрепи младежите чрез финансиране, обучение и партньорство.

Alibaba ще инвестира 1 милиард юана ($ 154 млн.) в подкрепа на завършилите колеж, които искат да се върнат в родните си градове, за да започнат бизнес.

E-търговията, чието развитие е силно подкрепено от ръководството на Китай, се разпространява бързо в селските райони на страната като все повече фермери продават продукцията си онлайн.

Премиерът Ли Къцян включи разширяването на електронната търговия, в своята стратегия "Интернет Плюс", която изложи в обръщение миналата седмица на годишната парламентарна среща на Китай в Пекин.

В селата са създадени центрове, които да помогнат на тези, които не разполагат с необходимите умения да търгуват онлайн. Хората могат да поръчват стоки и след няколко дни по-късно да прибират своите продукти.

Броят на тези селски центрове се е повишил три пъти през 2009 г. до 780 в момента, а плановете са да се създадат още 100,000 селски станции и 1000 районни до 2019 г. на цена от около 10 милиарда юана.

Подкрепи Economic.bg