ALSO придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон”

Швейцарското дружество изпраща още един силен сигнал за целта за разширяване в Източна Европа

ALSO придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон”

Снимка: Pixabay

1476 ~ 2 мин. четене

Швейцарската компания ALSO придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон България”. От съобщението на купувача не става ясно каква е сумата по сделката.

„Солитрон България” има продажби от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30 на сто и един от водещите IT дистрибутори в България. При придобиването на фирмата ALSO предприема последователното разширяване на източноевропейския си бизнес. Сделката подлежи на регулаторно одобрение.

„Солитрон”, основана в София през 1991 г., утрои приходите си от продажби между 2011 и 2018 г. За дружеството работят около 120 служители, които продават решения и продукти на над 50 водещи производители. Компанията също така предоставя цялостни услуги, консултации и обучение.

„Солитрон България” с пазарен дял от над 30% и непрекъснат растеж през последните шест години е един от най-големите и успешни дистрибутори в България”, казва Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG. „С придобиването сме изпратили още един силен сигнал за нашата цел за разширяване в Източна Европа”, добави той.

От 2015 г. България е един от шампионите на Европа за растеж и е на път да намали икономическото неравенство между нея и останалите страни членки на ЕС. Индустриалното развитие играе важна роля и са необходими нови технологии, пише в съобщението.

Продължаващият силен растеж на „Солитрон България” ООД отразява това развитие. Чрез утрояване на продажбите си само за седем години компанията използва много възможностите си на пазара.

"Солитрон България" ООД предлага пълно портфолио и дистрибутира продукти и решения от над 50 известни производители от цял свят. Компанията доставя всички необходими компоненти - от смартфони през сървъри и устройства за съхранение до видео наблюдение - за изграждане на съвременните ITC инфраструктури на компаниите.

Коментари: 0