Amazon иска въздушна магистрала за дронове

Интернет търговецът иска обособяването на специална зона на небето

Amazon иска въздушна магистрала за дронове

Интернет търговецът Amazon иска обособяването на специална зона на небето за безпилотните самолети (дронове), които ще доставят стоки на потребителите. Вицепрезидентът на проекта Prime Air, Гур Кимчи използва конвенцията на НАСА в Калифорния за посвещаването на отделни въздушни зони за търговските самолети. Той предлага зоните да са между 200 и 400 фута (61 и 122 м.) над земята.

Amazon смята, че най-безопасният и най-ефективен модел за sUAS (малки безпилотни летателни системи) със смесен екипаж и способности е в сегрегиране на въздушното пространство с определена структура за операции под 500 фута. Според Amazon, публичните и частни летателни системи трябва да работят заедно, за да се релизира успешно тази нова концепция за операции във въздушното пространство по безопасен и отговорен начин.

Дроновете ще трябва да отговарят на техническите стандарти, за да влязат в търговските зони с безпилотни самолети, които ще имат свои собствени системи за контрол на въздушното движение. Още миналия месец от компанията настояват за значителна промяна на предложените регулации на дроновете, преди да въведат 30-минутната доставка на колети от безпилотните летателни апарати на своите американски клиенти.

Amazon заяви услугата Prime Air за доставка на стоки с дронове още през 2013 г., но дори рекламният клип трябваше да бъде заснет извън пределите на САЩ, заради риска от глоба за нарушаване на правилата от ФАА. 

Коментари: 0