Amazon открива нов офис в Манчестър и 1000 нови работни места

Те ще са в сферата на разработките и изследванията

Amazon открива нов офис в Манчестър и 1000 нови работни места

Сградата Хановер

Снимка: Wikipedia

Amazon открива нов офис в Манчестър и инвестира в 1000 допълнителни работни места за изследвания и развитие в Обединеното кралство.

Новият офис ще бъде открит през 2019 г. и ще се помещава в сградата Хановер в северната част на града. В нея ще може да се настанят 600 нови служители.

Мениджърът на компанията за Великобритания Дъг Гър каза: "Манчестър беше в центъра на индустриалната революция и има фантастична история в иновациите".

"Нашият нов офис ще бъде дом на над 600 служители, много от които ще бъдат съсредоточени върху разработването на вълнуващи нови продукти и услуги, използвани от клиентите на Amazon по целия свят", допълва той.

Допълнителен персонал ще бъде назначен и в Единбург и Кеймбридж, където специалистите работят по машинно обучение, безпилотни асистенти и асистента с изкуствен интелект Alexa.

Amazon обяви, че е инвестирала повече от 9,3 милиарда паунда (12,2 милиарда долара) в Обединеното кралство от 2010 г. насам и е на път да достигне брой от 27 500 служители до края на годината.
Коментари: 0