Amazon прави поредна крачка към „умните“ домове

Компанията придобива стартъпа Ring за 1 млрд. долара

Amazon прави поредна крачка към „умните“ домове
464 ~ 2 мин. четене
Amazon прави поредна крачка в посока на „умните“ домове. Компанията е решила да купи стартиращата компания Ring, разработваща иновативни звънци за входни врати с видео функция. Гигантът ще инвестира над 1 млрд. долара в придобиването, пише Reuters, позовавайки се на свои източници, запознати с въпроса. 

Решението е стратегическо и кореспондира с плана на онлайн търговеца да развие услугата си за доставки директно в дома на поребителите. Разработките на стартъпа ще спомогнат за осигуряването на по-добра сигурност за клиентите. 
 
Придобиването на Ring ще е най-скъпата инвестиция на Amazon след сделката за Whole Foods market за близо 14 млрд. долара миналата година.  

Най-големият онлайн търговец вярва, че продажбите на интернет свързани джаджи ще доведе до увеличаване на покупките на платформата Amazon.com. По-важното е, че устройствата за сигурност на Ring ще се синхронизират добре с Amazon Key – интелигентните камери и ключалки, които ще обезпечат сигурността при доставката на пратки в дома. 

Анализаторът Колин Себастиан от Baird Equity Research коментира, че Amazon се движи агресивно в тази сфера. Той вярва, че интелигентните устройства за сигурност ще бъдат важен фактор за това да се помогне на потребителите да възприемат тази нова услуга. 

Фондът на Amazon за рисков капитал Alexa Fund (насочен към разработчици на гласово базирани устройства) вече е инвестирал в калифорнийския стартъп Ring. Засега устройствата на младата компания могат да се синхронизират с гласовия асистент на Amazon Echo Show. Сделката обаче крие много по-голям потенциал, смятат анализаторите. 

По-рано този месец стана ясно, че компанията на Джеф Безос е платила 90 млн. долара в придобиването на производителя на камери за киберсигурност Blink. 
Коментари: 0