Amazon разкрива над 30 000 работни места

Позициите са разнообразни и не са в рамките на сезонните наемания

Amazon разкрива над 30 000 работни места

Снимка: БТА

Amazon обяви в понеделник, че планира да разкрие повече от 30 000 работни места на пълен и непълен работен ден в САЩ, предава CNBC. 

Позициите ще бъдат както в корпоративните и технически отдели, така и в тези за обслужване на клиенти. Компанията се ангажира да плаща на служителите поне по 15 долара на час, включително да дава обезщетения и да предлага обучения. 

Новите работни места нямат връзка с обичайното сезонно наемане. Гигантът в е-търговията казва, че десетките хиляди допълнителни работни места са в отговор на повишаващите се оперативни изисквания през празничния сезон. 

На 17 септември Amazon организира и ден на кариерата в няколко града, като целта е да предостави повече информация на заинтересованите да правят бизнес с гиганта, като да започнат да извършват доставки, да продават онлайн или да публикуват книга. 

В последно време компанията е принудена да се справя с работническото недоволство по отношение на заплащането и условията на труд. В САЩ Amazon реши да повиши минималното трудово възнаграждение до 15 долара на час за всички свои служители.  

Акциите на компанията нараснаха с по-малко от процент по време на предварителната търговия в понеделник и с 22% от януари насам. По-рано Amazon надхвърли пазарна капитализация от 1 трлн. долара, но сега се оценява на около 907 млрд. долара. 
Коментари: 0