Amazon ще си партнира с Getty Images при „умните“ асистенти

Alexa вече ще дава и визуални отговори на потребителските въпроси

Amazon ще си партнира с Getty Images при „умните“ асистенти

Снимка: Amazon

Getty Images - една от най-големите фотоагенции в света, обяви началото на партньорство с Amazon за интегрирането на изображения в „умните“ устройства Echo на електронния търговец. Така в бъдеще ако човек попита Alexa (изкуствения интелект във въпросните джаджи) коя е столицата на Канада, тя ще му показва и снимка на на Отава от Getty Images. 

Интеграцията на фотографии, логично, засяга само Echo устройствата с екран. Идеята е отговорите на Alexa да станат по-визуално описателни. Новата опция ще напомня на резултатите с изображение, които селектира търсачката Google.  

Сделката между Getty и Amazon идва на фона на задаващото се конкурентно устройство на Google, което ще опонира на Echo Show и чиято поява се очаква по-късно през тази година. 

Сега „умните“ домашни асистенти на Amazon ще получат достъп до архивите на Getty, съдържащи около 200 млн. фотоса.

От прессъобщението на фотоагенцията не става ясно кога ще стартира новият тип гласово търсене с визуални резултати. В коментар за The Verge от Amazon обясняват, че функцията в момента е налична за ограничен брой потребители, като още през идните седмици предстои нейното по-масово разгръщане.
Коментари: 0