Американските акции записаха най-печелившата си сесия от седмица

Суровият петрол прекъсна двудневното низходящо движение

Американските акции записаха най-печелившата си сесия от седмица

Снимка: БТА

Четвъртък се оказа най-печелившата сесия за американските акции за повече от седмица. Инвеститорите претегляха перспективите за допълнително стимулиране на икономиката на фона на новите случаи на коронавирус в САЩ. Новите случаи на пандемията накараха щати като Тексас и Флорида да прекратят следващите фази от възобновяването на техните икономики. 

S&P 500 скочи в последния час за търговия, след като премина през волатилна сесия. Банките скочиха с над 2.5%, след като им беше позволено по-лесно да правят големи инвестиции във фондове за рисков капитал от FDIC. Седмичните молби за помощи при безработица бяха с 200 хиляди повече от очакванията на анализаторите. Dow Jones се повиши с 300 пункта към края на сесията, след като по-рано през деня успя да се понижи с около 200, докато Nasdaq Composite успя да прибави 1% към стойността си. 

В Европа, индексите покриха негативното движение от началото на деня. Акциите на немската компания Wirecard AG продължиха да се сриват, след като компанията изпадна в несъстоятелност. DAX успя да се покатери с 0.69%. В началото на сесията индексът успя да се понижи под психологическото ниво от 12 000. FTSE от своя страна се покачи с 23 пункта до 6 147. 

Суровият петрол прекъсна двудневното низходящо движение, докато покупателната стойност на долара продължава да се засилва. Цената на златото остана почти непроменена в четвъртък.

Акценти днес 

Икономически данни – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху данните, които ще бъдат публикувани в 15:30 часа българско време,  за личните доходи и разходи на потребителите. Доходите са тясно свързани с разходите и представляват по-голямата част от общата икономическа активност на страната. 

Инструмент на фокус 

Nike Inc. – 1 час 

Акциите на Nike приключиха сесията над психологическото ниво от 100 USD. Компанията обяви силно разочароващи резултати след затварянето на сесията. Цената на акциите със сигурност ще се понижи, въпросът е с колко. Очакванията на анализаторите бяха компанията да прибави 7 цента на акция за отчетения период, докато компанията отчете загуба от 51 цента на акция.  

USD/CAD – 4 часова

Валутната двойка отскочи от низходящата тренд линия. Цената в момента се намира около 200 периодната експоненциална средна където срещна съпротива от предходни върхове. Пласирането на къса позиция с цел 1.3550 е с добро взаимоотношение риск / печалба.

XPT/USD – Дневна

Платината достигна отново зоната на подкрепа. От средата на май месец, ценният метал се опитва да се задържи над 200 периодната експоненциална средна неуспешно. След печелившата сесия от днес, можем да очакваме повторен тест на нивото 840. 

Germany 30– Дневна 

DAX успя да се възстанови от силното негативно движение от началото на сесията, като за кратко успя да пробие психологическото ниво от 12 000. Немският индекс приключи сесията около най-високите си дневни стойности. Новини около пандемията продължават да са тясно следени от инвеститорите, поради силното им влияние върху всички финансови инструменти.
Коментари: 0