Американските фондови борси приключиха на червено

Европейските пазари също затвориха сесията с негативен резултат

Американските фондови борси приключиха на червено
480 ~ 2 мин. четене
Американските фондови борси приключиха изминалия ден в червената зона. Широкият щатски индекс S&P 500 регистрира понижение от 0.2%, дължащо се основно на незадоволителните данни от тримесечните отчети на веригата универсални магазини Macy’s. Компанията отчете 24 цента печалба на акция и приходи от $5.34 милиарда, при очаквани от анализаторите 35 цента и $5.47 милиарда, което породи дискусии относно нивото на потребление в икономиката на страната. 

Европейските пазари също затвориха сесията с негативен резултат, като акцентът падна върху противоречивите данни от финансовите отчети на компаниите от телекомуникационния сектор. С решение от седем на един гласа, Bank of England - централната банка на Великобритания, запази нивото на основния лихвен процент на 0.25%. Очакванията на инвеститорите бяха за повече от един глас в полза на покачване на лихвената ставка, което оказа своето влияние върху британската валута и скоро след решението, паундът поевтиня с 0.44% спрямо щатския долар до $1.2887. 

Rolls Royce Group Plc

От началото на годината акцията на компанията за луксозни автомобили бележи значително поскъпване, движейки се в границите на възходящ трендови канал. Със силното си представяне цената успява да пробие психологическото ниво от $800 за акция и е на път да тества ниво от $900. През последните две седмици се наблюдават два силни сигнала за продължаване на тренда, последвани от лека корекция на цената. Влизането в дълга позиция е обосновано, като не е изключено цената да достигне и до $1000 за акция.

GBP/USD

На дневната графика на GBP/USD можем да забележим, че от края на миналата година валутната двойка се движи в рейнджови канал с долна граница от 1.2000 и горна от 1.3000. Малко вероятно е да станем свидетели на пробив на нивото на съпротива, което разкрива добра възможност за влизане в къса позиция. Осцилаторът MACD дава допълнително потвърждение на разсъжденията ни.

Natural Gas

След като получи силна подкрепа на ниво от 3.00, 6-часовата графика на природния газ формира рейнджови канал с горна граница от 3.30, която в последствие беше успешно пробита. Влизането в дълга позиция с цел достигане на ниво от 4.00 логично, но е желателно да бъде придружено с подсигуряващ стоп на 3.25, където е позиционирана и 50-периодната средна.

NASDAQ

След продължителния възходящ тренд и достигането на исторически рекордни нива от над 6100 на технологичния щатския индекс, е възможно да станем свидетели на корекция на цената. Ако се върне под психологическата граница от 6000, индексът може да усети сериозна подкрепа на ниво от 5850, което отговаря на 23.60 от корекцията на Фибоначи.
Подкрепи Economic.bg