Американските индекси записаха нови понижения

Доходността по 10- и 20-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2.717% и 3.082%

Американските индекси записаха нови понижения

Снимка: Wikipedia

Водещите индекси на Уолстрийт записаха нови понижения вчера въпреки положителните настроения относно търговските преговори между САЩ и Китай. Индексът на 30-те сини чипа Dow Jones се раздели с 0.05% до 25843 пункта, а измерителят на икономиката S&P 500 остана почти непроменен на 2789 пункта. Технологичният бенчмарк NASDAQ финишира на 7576 пункта.

През деня държавният секретар  Майк Помпео заяви, че се прави всичко възможно споразумението да е справедливо и за Пекин, и за Вашингтон и изрази надежда за отпадането на всички мита.

На корпоративния фронт отчетът за последното тримесечие на годината на лидера в търговията на дребно Target надмина очакванията на инвеститорите и акциите на компанията скочиха с 5%. В отчета се казва, че онлайн продажбите са нараснали с над 25%, а магазините са посещавани с 4.6% повече през Q4. Търговецът таргетира печалба EPS за 2019 от 5.75-6.05 долара на акция. В същото време енергийната General Electric поевтиня с 2% заради очакване на намаляване на свободния паричен поток през настоящата година.

Доходността по 10-годишните и 20-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2.717% и 3.082%, а златото достигна най-ниското си ниво в последните пет седмици.

Акценти днес

Основен лихвен процент – Канада

Днес в 17:00 часа Канадската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент. Очаква се той да остане непроменен на ниво от 1,75%, като при изненада най-вероятно ще се появи волатилност при валутните двойки, съдържащи в себе си канадския долар.

Инструмент на фокус - Tesla

Акциите на силно коментираната компания се движат в рейндж през последните близо две години. Макар  и рядко, те са се понижавали до 250 долара, все през 2018 г., като настоящите стойности и индикаторът RMI ни карат да смятаме, че по-скоро няма да има ново дълбоко понижение и скоро ще може да се влезе в средносрочна дълга позиция с първоначална цел стойностите около 50-седмичната ЕМА. За най-удачен момент за покупка по-краткосрочна графика би била по-полезна.

EUR/CHF

Валутната двойка се движи около 50-дневната си средна с краткосрочни пробиви малко под нея. Предвид движението от последните месеци очакваме спад до 1.1300, след което ново напредване на еврото до максимум 1.1400 в средносрочен план. В краткосрочен може да се влезе в къса позиция с цел 1.1300.

Cocoa NY

От октомври насам какаото се движи в относително възходящ канал, но в първия ден от новия месец котировките пробиха долната граница. Вчера беше отбелязана зелена свещ и цената все още е над зоната на подкрепа около 2100 долара, като понижението може да предизвика движение в рейндж. За покупка бихме използвали изкачване до 50-дневната средна или поне до 2200 долара.

S&P 500 – Дневна

Широкият индекс забави възхода си при предпоследната съпротива на Фибоначи, като от края на февруари котировките „кръжат“ около 2790-2800 пункта. За покупка бихме препоръчали да се изчака изкачване над 2850, а за продажба – спад до 2750 с цел стойностите около пълзящата средна ЕМА и психологическите 2700 пункта.
Коментари: 0