Анелия Велева от НФСБ подаде оставка и напуска партията

Тя беше арестувана при акция на магистрала „Тракия” за трафик на хора

Анелия Велева от НФСБ подаде оставка и напуска партията
948 ~ 1 мин. четене

Координаторката на партия НФСБ в Костинброд Анелия Велева, която беше арестувана за трафик на хора, е подала оставка и е заявила прекратяване на членството си в партията. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. 

Според изявлението на Велева „разразилият се през изминалата седмина медиен скандал”, налага оттеглянето й от поста и партията. „Считам, че станах обект на негативна медийна кампания именно поради партийната ми обвързаност и заради участието на НФСБ в правителството. От друга страна смятам, че напускането ми ще сложи край на спекулациите с НФСБ и с името на г-н Валери Симеонов във връзка с престъплението, в извършването на което съм набедена.”

Кандидатът за депутат и координатор от НФСБ бе задържана за трафик на бежанци на 25 юли. Анелия Велева, която е била и кандидат за кмет на Костинброд, е сред арестуваните при акция на магистрала „Тракия” през уикенда. Шестима души с четири коли са били задържани и обвинени за нелегален трафик на мигранти по време на полицейската операция, проведена под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. Сред задържаните бе и Велева, която вече е освободена. 

Случаят предизвика голям скандал заради силно антиимигрантската реторика на участващата във властта НФСБ.

Подкрепи Economic.bg