АПИ: Ако не сте го направили вече, слагайте зимните гуми

Агенция „Пътна инфраструктура“ от днес започва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

АПИ: Ако не сте го направили вече, слагайте зимните гуми

Снимка: Economic.bg/ Архив

От днес Агенция „Пътна инфраструктура“ започва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Именно затова АПИ призовава шофьорите, които досега не са сменили летните си гуми със зимни, да го направят сега, тъй като до края на седмицата се очаква застудяване и сняг по високите части на планините.

От АПИ посочват, че в зимното поддържане на пътната мрежа ще участват около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, камиони за разпръскване на пясък и т.н. По опорните пунктуве са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химическти вещества.

„На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри“, обясняват от Агенцията.

Коментари: 0