АПИ: Кабели и мазилка са паднали върху автобуса във \"Витиня\"

Камион с извънгабаритен товар е причинил инцидента

АПИ: Кабели и мазилка са паднали върху автобуса във \

Агенция пътна инфраструктура (АПИ) публикува информация, че няма паднали осветителни тела в тунел "Витиня" на АМ "Хемус". "Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел "Витиня" на АМ "Хемус" от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка", обясняват от агенцията.

Този инцидент е станал причина движението на АМ "Хемус" в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13 часа днес.

По-рано днес управителят на фирма "Юнион Ивкони" Георги Атанасов заяви пред агенция "Фокус", че част от конструкцията на осветителните тела в тунел „Витиня“ се е срутила върху автобус на компанията. „За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство”, добави той.

Фирмата е осигурила друг автобус, който да превози пътниците, става ясно от думите на Атанасов. Автобусът, с който е станал инцидентът е преместен и на място се извършват огледи от полицията.

Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети. „Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите“.

„Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали“, допълни той.

Малко по-рано днес преди тунела "Витиня" имаше верижна катастрофа от пет автомобила и се беше образувало задръстване. При инцидента няма пострадали пътници. 

Коментари: 0