АПИ посъветва пътуващите през проходите да са със зимни гуми

Синоптиците прогнозират влошаване на времето

АПИ посъветва пътуващите през проходите да са със зимни гуми
Шофьорите да сменят летните гуми със зимни, ако планират пътувания през проходите. За това апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), тъй като по високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на времето и на много места е възможно дъждът да премине в сняг. 

Синоптиците прогнозират застудяване през следващите дни. От АПИ съветват освен смяната със зимни гуми, водачите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

„Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите“, пише в съобщението на АПИ. „В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг. Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места“, съобщават още от Агенцията.
Коментари: 0