АПИ ще инвестира 3 млн. лв. за опазване на дивите животни в Кресненското дефиле

Агенцията обяви обществена поръчка за изграждане на мрежи и водостоци

АПИ ще инвестира 3 млн. лв. за опазване на дивите животни в Кресненското дефиле

Снимка: Economic.bg/Архив

852 ~ 1 мин. четене

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира открита процедура за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и изпълнение на мерки за опазване на дивите животни и птици в Кресненското дефиле, съобщиха от АПИ.

В близо 16-километров участък от път I-1 Крупник-Кресна между 380-ти и 396-ти километър - част от дясното платно на АМ „Струма“, лот 3.2, е предвидено изграждане и модифициране на оградни и дефрегментационни съоръжения за защита на животните и птиците в района. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 928 936 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 300 дни. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 23 април.

Мерките ще бъдат изпълнени без спиране на трафика, уточняват от агенцията. Предвидените мерки включват още модифициране на съществуващите водостоци, за да се осигури безпрепятствен достъп и преминаване на дребните животни. От двете страни на пътя ще се монтират мрежи с височина 1.20 м, които да не позволяват на животните да излизат на пътното платно, а на големите съоръжения ще се поставят мрежи за птици с височина 4 м.

Коментари: 0