Apple iTunes вече е в магазина за приложения на Windows

Това е пълна версия на iTunes, включително възможността за синхронизиране на iPhone

Apple iTunes вече е в магазина за приложения на Windows
572 ~ 1 мин. четене
След година забавяне Apple iTunes най-после е достъпен за изтегляне от Microsoft Windows Store. Става въпрос за пълната версия на iTunes, включително възможността за синхронизиране на iPhone и услугата за стрийминг на Apple Music.

На Microsoft Build 2017 - конференцията за разработчици, проведена преди почти една година, софтуерният гигант съобщи, че iTunes ще бъде в магазина до края на годината, припомня Бизнесинсайдър.

Това беше голяма победа за Microsoft, която популяризира Windows 10 S - версия на операционната система, насочена към училища, която може да работи само с приложения, изтеглени от Windows Store. Краят на годината дойде и отмина без iTunes в магазина на Windows, затова и Windows 10 S включи функцията "S Mode" в Windows 10.

Пускането на iTunes идва 10 месеца след пускането на приложението Spotify в Microsoft Store, като 140 милиона активни потребители на стрийминг услуга имат достъп до съдържанието на Spotify на Windows устройства. 

Pandora, друга услуга за стрийминг на музика, също е на разположение за потребители на Windows в магазина на Microsoft от известно време.
Подкрепи Economic.bg